Home / archiefcentraal / raalte steunt twee leader projecten

raalte steunt twee leader projecten

Gemeentelijke subsidies zijn een voorwaarde voor Leader-subsidies die verder bestaan uit 50 procent Europees geld en 25 procent Provinciaal geld. Samen financieren de drie overheden zo tot maximaal 50 procent van de kosten van deze projecten. De twee projecten moeten nog wel definitief beoordeeld worden door de Lokale Actie Groep Leader en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De toekenning van de gemeentelijke subsidies zijn dus onder voorbehoud.

Doorpakken Salland is een nieuw project dat initiatieven die de welvaart en het welzijn in Salland bevorderen ondersteunt. Dat gebeurt met financiële bijdrages en begeleiding. Duurzaam Mariënheem wil een actieplan uitvoeren om Mariënheem duurzamer te maken. Dat moet gebeuren met het opwekken van duurzame energie op en bij maatschappelijke gebouwen (sportcentrum, dorpshuis en kerk). Dat moet ervoor zorgen dat de gebruikers van deze gebouwen lagere lasten betalen.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.