raalte heeft komende jaren ruimte voor nieuw beleid

Wethouder financiën, Frank Niens: “We zijn blij dat we weer ruimte in de begroting hebben voor nieuw beleid én enkele knellende bezuinigingen niet hoeven door te voeren.”

Zo wil Raalte geld vrijmaken voor een jeugdraad; komt er extra budget voor het de transformatie van het sociaal domein; wordt het Cultuurbeleidsplan uitgevoerd (dat ruimte biedt voor financiële ondersteuning van culturele activiteiten zonder verdienmodel); kunnen de vervanging van de vloer in de kleedruimte en de aanpassing van de entree bij De Tippe eerder plaatsvinden; krijgt het sportbedrijf Raalte extra geld voor schoonmaakwerkzaamheden en wordt het fonds sportstimuleringslenen verhoogd. Verder wordt er extra geld vrijgemaakt voor het saneren van asbestdaken.

Ter bevordering van de economie gaat Raalte deelnemen aan het innovatiecluster Agri & Food regio Zwolle en komt er extra budget voor projecten die een bijdrage leveren aan het versterken van een economisch krachtig Raalte.

Verder wil Raalte werk maken van de verkeersveiligheid in Laag Zuthem, de aanleg van de rondweg om De Zegge VII, vervanging van de riolering op de pleintjes Olykampen en de herinrichting van de Zwarteweg Nieuw Heeten. Ook komt er extra geld voor onkruidbestrijding en wegenonderhoud.

Heffingen
Het tarief voor de afvalstoffenheffing wordt bij gemiddelde lediging 145 euro (138 euro in 2017). Het tarief voor de rioolheffing wordt 216 euro (213 euro in 2017). De OZB voor huiseigenaren wordt uitsluitend met de inflatiecorrectie van 2,5 procent verhoogd. Dit betekent dat de totale lastendruk in 2018 voor een ‘gemiddelde’ huurder uitkomt op 361 euro (351 euro in 2017) en voor een ‘gemiddelde’ eigen woningbezitter op 679 euro (659 euro in 2017). Deze bedragen zijn afgerond op hele euro’s.
Op maandagavond 30 oktober om 20.30 uur is er een raadpleinsessie over de gemeentelijke financiën. Tijdens deze zitting kunt u inspreken. De begrotingsvergadering van de gemeenteraad is gepland op donderdag 9 november. Aanvang is om 14.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.