poll schaf het referendum af

De uitslag van het vorige referendum over het associatieverdrag met Oekraïne werd genegeerd en CDA-leider Sybrand Buma stelde in een interview met De Volkskrant dat de nieuwe regering niets met de uitslag gaat doen omdat in het regeerakkoord afscheid is genomen van het raadgevende referendum.

Ben Nijboer stelde in zijn column dat hij bedenkingen had bij het afschaffen van de volksraadpleging. “Het lijkt helemaal te passen in deze tijd, waarbij politici de wijsheid in pacht menen te hebben en het maar lastig vinden als burgers een andere mening hebben.”

We zijn benieuwd hoe onze lezers denken over referenda. Moet de burger meer directe inspraak krijgen, of laten we onze volksvertegenwoordigers die verstand hebben van de materie ons beleid bepalen?

[poll id=214]

Uitslag vorige poll
Vier boeren uit de omgeving van Deventer zijn een samenwerkingsverband aangegaan met foodhall Fooddock. Dit met als doel om een lokale voedselketen op te richten. In Fooddock worden de lokale producten verkocht en bereid.

Wij vroegen of we niet meer gebruik moesten maken van de lokale voedselketen. De uitslag was duidelijk. 80.5% is het eens met de poll.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.