plaatselijke belangen gaan samenwerken voor verkeersveiligheid op en rond de n35

Op 20 december 2017 willen Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de gemeenten Dalfsen, Raalte en Hellendoorn besluiten welke projecten ter verbetering van de verkeersveiligheid van Rijksweg N35 zullen worden uitgevoerd. De overheden hebben hiertoe al eerder aangekondigd een beperkt budget van Euro 15 miljoen beschikbaar te hebben. Na uitwerking en bekostiging van de verschillende projecten in de komende weken, zal in december duidelijk worden of er voldoende budget is om alle maatregelen uit te voeren. De laagst geprioriteerde maatregelen kunnen mogelijk afvallen.

De betrokken Plaatselijke Belangen hebben notitie genomen van de huidige voorstellen van Rijkswaterstaat en hebben in reactie hierop tot een diepgaande samenwerking besloten ten aanzien van de verkeersveiligheid van de N35. Dit om zeker te stellen dat de daadwerkelijk gerealiseerde plannen de juiste zijn voor zowel de N35 weggebruikers, als de aanliggende omgeving; inwoners en het bedrijfsleven als ook de politiek.

Op dit moment werken Rijkswaterstaat en Arcadis aan meerdere projecten ter verbetering van de doorstroming en de veiligheid van de N35. Een aantal van deze projecten heeft een grote uitstraling op de bereikbaarheid van en verkeersveiligheid rond aanliggende woningen, scholen, buurten en (agrarische) bedrijven. Uit de vele gesprekken met RWS en Arcadis maken de PBs op, dat niet alle voorstellen een verbetering zullen opleveren voor omwonenden en weggebruikers. Volgens de PBs zullen enkele projecten een sterk negatief effect hebben op het verkeersvolumes op en rond kruisingen en daarmee de verkeersveiligheid op het onderliggende wegennet extra belasten. Door samenwerking hopen de PBs in nauw overleg met de Rijksoverheid, provincie, gemeenten en de politiek tot optimale oplossingen te komen voor zowel de gebruikers van de N35, als de directe omgeving van de rijksweg. Tegelijkertijd vragen de Pbs om het accent te verschuiven van dure tijdelijke oplossingen naar kleine effectieve oplossingen in combinatie met ‘no regret maatregelen’. ‘No reget maatregelen’ zijn blijvende maatregelen die voorbestemd zijn voor inpassing in de opgewaardeerde N35.

De PBs hebben begin november een symposium voor leden van Rijkswaterstaat, bestuurders en de politiek om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid van de N35 en zij dringen hiermee aan op het opstellen van een breed gedragen visie voor de toekomstige ontwikkeling van Rijksweg N35.

Voor verdere informatie: Plaatselijk Belang Haarle Plaatselijk Belang Heino Plaatselijk belang Hoonhorst Plaatselijk Belang Laag Zuthem Plaatselijk Belang Mariënheem of N35@ZUTHEM.NL 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.