peter moorman europa

En wat hebben we daar als Raalte aan, zult u zeggen. Om even een voorbeeld te geven. U heeft ongetwijfeld afgelopen week op deze site gelezen dat twee LEADER-projecten zijn goedgekeurd in Salland. De projecten ‘Intensieve boerderijeducatie’ en ‘Ontmoeten, spelen, ondernemen’ dragen bij aan een sterk en vitaal Platteland in Salland. De helft van de subsidie voor deze projecten komt uit “Brussel”. Het is dus van belang om onze stem te laten horen en te weten wat er in Brussel speelt.

Daarnaast is het van belang om te weten wat er in de pen zit van de wetgeving die uit Brussel komt. Soms is er Europees beleid dat nauwelijks lokale raakvlakken lijkt te hebben. Zoals regelgeving rondom overheidsinkoop en begrotingsbeleid of de manier waarop winkeliers met plastic zakje moeten omgaan. Daar wil je als gemeente toch op kunnen inspelen en invloed op hebben. Dat moet je als gemeente niet alleen doen. Daarom is het een goede zaak dat de regio Zwolle hier goed is vertegenwoordigd. Samen sta je sterk.

Ik wil wel een kanttekening plaatsen. Mensen die denken dat alle macht naar Brussel gaat kan ik geruststellen. Gemiddeld 20 procent van onze regelgeving is ingegeven door Europa. Er is dus nog steeds een enorm groot stuk, dat we als Nederlandse overheid en gemeenten zelf bepalen. En dat is prima, want daarvoor hebben we ook gekozen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.