Home / archiefcentraal / pastoor baneke legt functie neer

pastoor baneke legt functie neer

Wegens reeds langer bestaande, maar de laatste tijd toegenomen, problemen met zijn gezondheid vindt hij het niet langer verantwoord dat hij de zware taak van pastoor van twee grote parochies met in totaal veertien lokale kerkgemeenschappen en 35.000 katholieken blijft uitoefenen. Bisschoppelijk vicaris R. Cornelissen zal voorlopig de taken van de pastoor waarnemen.

Pastoor Baneke zal op zondag 12 november in de eucharistieviering bij gelegenheid van het feest van de H. Lebuinus (tevens begin van het jubileumjaar van 1250 jaar christendom in Salland) in de Broederenkerk in Deventer afscheid nemen van beide parochies in Salland.

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.