Home / archiefcentraal / overijsselse ploegwedstrijden zondag in herxen

overijsselse ploegwedstrijden zondag in herxen

Uit Salland zullen er 10 deelnemers mee doen, onder meer uit Wesepe, Diepenveen en Herxen. De beste deelnemers mogen volgend jaar naar de nationale ploegkampioenschappen.

Alle deelnemers krijgen een veldje van 0,2 hectare toegewezen en moeten dit zo netjes mogelijk omploegen. Een vakkundige jury beoordeeld het ploegwerk op onderdelen als rechte voren, uniforme geploegde sneden en netjes onderwerken van de maïsstoppel. Snelheid is speelt absoluut geen rol; deelnemers hebben drie uur de tijd om hun veldje om te ploegen.

Tussen 11:00 uur en 15:00 uur kan het publiek het vakmanschap en opperste concentratie van de ploegers komen bekijken. Het wedstrijdterrein ligt langs de Rijksstraatweg (N337) en is bereikbaar vanaf de parallelweg, iets ten noorden van de afslag naar Herxen.

Deze ploegwedstrijd stond aanvankelijk voor 8 oktober gepland. Maar door de vele regen die in de dagen daarvoor viel, kon het toen niet doorgaan. Met de weersverwachting voor deze week wordt het volgens de organisatie ook weer spannend. Publiek wordt aangeraden om vooraf op www.sopv.nl te checken of het doorgaat.

Lees ook

ProWork Salland Open bij TC Mariënheem

MARIËNHEEM – Tennis Club Mariënheem houdt dit jaar van maandag 6 tot en met zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.