open muziekestafette heino kan weer een succes worden

Het begon allemaal in het klein maar inmiddels is de Open Muziekestafette Heino uitgegroeid tot een groot evenement met eigenlijk bescheiden middelen. Ieder jaar is het weer een uitdaging om de financiën rond te krijgen.
Gelukkig heeft de Gemeente Raalte de begroting op het laatste moment sluitend gemaakt.

Maar de Stichting moet wel verder…….!

Inmiddels komen er al weer nieuwe aanvragen binnen om mee te doen aan een eventuele volgende editie!
Uitbreiding tot nog een grotere deelname dan 55 optredens zit er op dit moment niet in.

De 7e editie gaat van start op vrijdagmiddag 6 oktober om 13.45 u. Na de openingswoorden van de voorzitter van de Stichting is een verrassend openingsoptreden te verwachten van de singer-songwriter Martin van de Vrugt uit Deventer.

Zeer bijzonder ook, hij zingt eigen repertoire. Vele regionale koren/orkesten/solisten en leerlingen komen voor het voetlicht. Maar….ook buiten Salland raakt de Open Muziekestafette Heino steeds meer bekend.
Nieuw zijn onder meer het Orkest en de slagwerkgroep van Nooit Gedacht uit Windesheim. Het orkest de Broederband uit Beezerveld speelt ook op een hoog niveau en dat zal zeker ook blijken in Heino. Violiste Maaike Gerritsen uit Heino is nieuw met een strijkkwartet en als soliste is ze eveneens te horen. Kletsmoar komt uit Mariënheem, zodat Marienheem ook is vertegenwoordigd. Rianne hoek van Dijke is er voor de eerste maal met leerlingen. Zij heeft een pianopraktijk in Wijhe. De in deze regio bekende Wim van Lenthe begeleid Yvonne Boedam (zang) aan de piano.

Enkele dirigenten die met diverse ensembles naar Heino komen zijn Herma Jalink uit Luttenberg en Joan Jonkman uit Zwolle.
Ook is er professioneel Strijkkwartet . Strijkkwartet Amarens komt uit Zwolle.
Con Brio uit Nieuwleusen, een accordeonorkest , probeert het eveneens in Heino.

Op zaterdagavond sluit de Muziekvereniging Ons Genoegen af o.l.v. Jan Jager met een spetterende ‘ouderwetse’ Finale. Ons Genoegen bestaat 90 jaar en brengt zeer aanstekelijke muziek van toen aldus Han Holtkuile van Ons Genoegen. Flip Jonkman van de Stichting is hier zeer van gecharmeerd. Ons Genoegen komt ditmaal ook met een blaaskwintet. Vele nieuwe impulsen dus tijdens deze 7e Open Muziekestafette Heino.
En…..vele deelnemers doen reeds vanaf het eerste uur mee!
De deelnemers aan de 7e Open Muziekestafette Heino komen uit Deventer, Heino, Nieuwleusen, Lemelerveld, Haarle, Nijverdal, Zwolle, Marienheem, Dalfsen, Raalte, Zalk, Wijhe, Windesheim, Luttenberg, Den Ham, Olst, Hellendoorn, Nijverdal, Hardenberg, Vilsteren, Ommen en Beerzerveld en helemaal uit het Brabantse Etten-Leur.

De organisatie is in handen van de Stichting Open Muziekestafette Heino bestaande uit René Wibier voorzitter, Gerard Lammers penningmeester en Flip Jonkman secretaris. Op de beide evenementdagen wordt dit drietal bijgestaan door vele leden van Heino Vocaal en andere vrijwilligers. Het shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren zorgt wederom voor het geluid en ook het podium in de Nicolaaskerk waar het geheel zal plaatsvinden.

Inf. Lentheweg 10, 8151 EE Heino. Tel. 0572-392494.
Het programma met nog veel meer is te vinden op staging2.muziekestafette.nl 
Ook op facebook is de Open Muziekestafette ook te vinden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.