onderdoorgang n35 ganzenpan verdiept

In alle commotie die er rond de verbeteringen in de N35 recent is ontstaan, mede ingegeven door de bezwaren van vijf gezamenlijke plaatselijke belangen, wil hij elke aangedragen mogelijkheid tot verbetering van de veiligheid hebben onderzocht en financiële consequenties in beeld hebben.

De politiek moet in december beslissen over de door Rijkswaterstaat voor gestelde verbeteringen in de deeltrajecten tussen Hoonhorst en Haarle. Dat kan volgens hem alleen als alle mogelijkheden zijn bekeken, maar belangrijker, als de voorstellen breed gedragen worden door de omgeving.

Voor de verbeteringen is een beperkt budget beschikbaar naast een bijdrage door het rijk, hoofdzakelijk gefinancierd door provincie en gemeente, zullen keuzes gemaakt moeten worden. De open brief van de Pb’s ziet hij als positief.

Het geeft aan dat de brede gedragenheid die als voorwaarde door de provincie voor de financiering is gesteld er nog niet is en dat Rijkswaterstaat dus nog meer met de mensen in gesprek moet. Er moet nog meer transparantie komen in de communicatie naar de burgers toe. “Als die brede steun voor de plannen er niet komt, Rijkswaterstaat er met de Pb’s niet uitkomt teken ik in december niks. Transparantie en samen staat voorop. Dat hebben we als gemeente bij kruispunt Bos gedaan, dat moet in deze ook de basis zijn.” aldus Wagenmans.

Het inzichtelijk maken van de kosten van het verdiepen van de onderdoorgang bij Laag Zuthem is een initiatief wat de gemeente Raalte zelf heeft genomen. Als er straks bij de besluitvorming in december vragen over zijn wil Wagenmans zijn antwoord klaar hebben. Ook als dit niet meegenomen kan worden in het huidige traject.

In dat geval kan hij de Raalter raad voorleggen wat het gaat kosten om zelf een oplossing te creëren. Hij besluit met: “Er wonen daar net zoveel Raaltenaren als Dalfsenaren aan beide zijden van die weg. Collega Ruud van Leeuwen in Dalfsen moet ook maar eens vast in zijn begroting gaan kijken en opzoek naar budget, die lasten gaan we dan wel samen dragen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.