olst in transitie organiseert zes thema avonden

Sinds hij vorig jaar uitkwam, is ‘Tomorrow’ een hit gebleken in het filmhuizen-circuit. In Frankrijk en België brak hij zelfs records met ruim een miljoen bezoekers in reguliere bioscopen. De filmmakers sleepten ook meerdere prijzen in de wacht.

Niet voor niets: ondanks het pittige thema van de film is de aanpak jong, fris en optimistisch van toon. Daarmee blijkt hij aantrekkelijk voor een breed publiek en heeft hij een enthousiasmerende uitwerking.

Zoeken naar oplossingen
Het idee voor de film Tomorrow ontstond toen Actrice Mélanie Laurent (o.a. bekend van Inglourious Bastards en Beginners) zich na de geboorte van haar eerste kind afvroeg: ‘In wat voor wereld zullen onze kinderen over 40 jaar leven?’ Samen met haar vriend Cyril Dion ging zij op onderzoek uit.

Ze gingen op zoek naar oplossingen voor actuele bedreigingen van onze planeet: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan.

Op zoek naar oplossingen reizen Mélanie en Cyril met hun team naar tien verschillenden landen. Ze ontmoeten daar pioniers die innovatief bezig zijn om op uiteenlopende terreinen manieren te vinden om de wereld leefbaarder te maken en te houden.

Vertaalslag
Olst in Transitie maakt de vertaalslag van film naar lokale werkelijkheid door van november tot en met maart maandelijks een stukje van de film te vertonen, waarvan het thema de aan- en inleiding vormt voor de rest van de avond. Achtereenvolgens gaat het om de thema’s: Energie (10 november), Economie (8 december), Voedsel (12 januari), Democratie (9 februari) en Educatie (9 maart). Elke keer krijgt de bijeenkomst een bij het thema passend interactief element om de blik te richten op de vraag: ‘Wat kunnen we hier in Olst en omgeving mee?’. Tot slot wordt de film op 13 april nog een keer in zijn geheel gedraaid.

Meer informatie is te vinden op staging2.olstintransitie.nl en de Facebookpagina OlstInTransitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.