Home / archiefcentraal / natuurbericht nazomeren

natuurbericht nazomeren

Zo, de Spaanse Keizerarend is weg. De imposante roofvogel met een spanwijdte van bijna 2,5 meter maakte indruk door zich vanuit Spanje noordwaarts te verplaatsen. De keizerarend die overwintert in Afrika moet dus de verkeerde kant zijn opgevlogen. Vogelaars die de vogel voor het eerst waarnamen in Hasselt hebben het beest een goede week kunnen volgen tot het uiteindelijk bij Zwartsluis met de Noorderzon is vertrokken.

Het is nazomer en er worden giga aantallen vogels gezien op de telposten. Dat wil ik niet missen. ’t Is nog een heel end lopen. Paddenstoelen verschrompelen bij deze temperaturen en kikkers worden weer actief. De late brummels zien er aantrekkelijk uit, toch laat ik ze maar mooi hangen, daar waag ik me maar niet meer aan. In de boomtoppen zijn allerlei vogeltjes zich aan het opvetten voor de reis naar het zuiden.

Inmiddels ben ik op de telpost waar door mijn vogelvrienden al dik 4000 vinkjes zijn geteld en 43 buizerds en 5 kruisbekken en 700 graspiepers en ook keepen, appelvinken, goudvinken, barmsijzen, kruisbekken en nog wel twintig andere soorten. Het vliegt maar door… ik zal eens gauw helpen met tellen…

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.