natuurbericht lakenvelders sieraden in het veld

Wandelschoenen aan en de kraag op. Het hek klapt achter me dicht. Ik ga maar rechtsom, er is niets speciaals waar ik me op wil focussen. Het zal aan het grijze en kille weer liggen. Grote groepen spreeuwen scharrelen hun kostje bij elkaar. Ook opvallend veel nijlganzen op de akkers. De onvermijdelijke ganzentrek komt laat op gang. Het zal aan het weertype in het Noorden liggen.

Boven me dansen groepjes vinken en veldleeuweriken door de lucht. Verderop vliegt een lijntje van tien aalscholvers. Een bleek zonnetje schijnt in de verte op wat Lakenvelder koeien. Dat is mooi, daarvoor maak ik graag een ommetje. Mooie makke beesten die veelal door hobbyboeren, maar ook op zorgboerderijen, worden gehouden. Schitterend plaatje, daar kan ik van genieten. Rechts in het midden is nog net een pasgeboren kalfje te zien. Mijn dag is weer helemaal goed…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.