natuurbericht gekakel onderweg

Ik heb niet veel haast, het is nog vroeg en als ik zo naar buiten kijk, kan het nog wel eens heiig zijn. Koffie, boterham, tussendoortje, alles is ingepakt. De achterband is opgepompt, jas dicht en huppakee het dorp uit.

Iedereen slaapt nog, behalve de loonwerkers. Aardappelen rooien, en mais hakselen. Hoogseizoen.
Kijk daar, gehakselde maiskorrels op de weg, kippen op de weg en trekkers op de weg. Wat een waaghalzen, die kippen. Zo haantje de voorste, dat ging maar net goed!

Je moet er wat voor over hebben maar ik ben op de vogeltrektelpost en de telescoop staat klaar. Vogels trekken richting zuid. Kolganzen, zanglijsters, een witte kwikstaart, boerenzwaluwen, kruisbekken, vinken en graspiepers. En ter plaatse zie ik het buizerdpaartje, een havik en een torenvalkje.

En zie, wie komen daar aan gewandeld? Vier Zwolse dames, een gezellig kwartet. Na een gezellig onderonsje vragen zij naar de bekende weg. “Gewoon hier direct rechtsom hoor. Verdwalen is er niet bij. Tot ziens en een fijne wandeling.”

Daar gaan ze, met alleen maar aandacht voor de natuur. Een zwammetje zus, een boleetje zo. Een koetje hier en een kalfje daar. Lekker aan de klets en wandelen maar. Ho, daar gaat het al mis. “Joehoe, hé pas op, denk er aan! Wel rechtsom gaan!”

Zo, dat was best even gezellig, … en nu weer verder met de vogels. Maar eerst een lekker bakkie koffie….

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.