Home / archiefcentraal / natuurbericht dagpauwogen in het hout

natuurbericht dagpauwogen in het hout

Zo het werk is af. Nog even wat brandhout voor de kachel binnenhalen en dan nog snel even op pad. Wie weet is er roofvogeltrek. Hé wat is dat? Twee vlinders vallen op de grond. Dagpauwogen, kleine vos, gehakkelde aurelia en citroenvlinders overwinteren in Nederland en gaan als volwassen vlinders in winterslaap. Deze beide dagpauwogen hadden al een beschut plekje opgezocht in het houthok. Ik zal ze maar wegzetten naar het andere eind. Daar hebben ze deze winter geen last meer van mij.

Op de telpost is het vanmiddag rustig. De wind staat ongunstig voor buizerdtrek over onze telpost. Ook sperwers, kramsvogels en houtduiven laten het nog even afweten. Een late boerenzwaluw komt nog over vliegen en waarachtig ook een beflijster. Ik ga maar eens een rondje wandelen. Wie weet zit er nog ergens een klapekster of vliegt er een rode wouw. Die hebben we dit najaar nog niet gezien…

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.