lezing planten combineren door modeste herwig

“Fraaie combinaties maken met vaste planten, heesters en bolgewassen is de uitdaging voor elke tuinliefhebber. We bekijken geslaagde beplantingen in binnen- en buitenland. Er is aandacht voor de functie van de beplanting, kleur door de seizoenen heen, kleurenleer voor tuiniers en u ziet diverse beplantingsstijlen. Ook kijken we naar vorm en textuur, habitus en waar u allemaal rekening mee kunt houden bij het maken van een ontwerp.

Er is extra aandacht voor zogenaamde seizoenenborders. In een seizoenenborder groeit een uitgekiende mix van bomen, heesters, klimplanten, vaste planten, bolgewassen, een- en tweejarigen. Het gaat om het creëren van meerdere lagen en opeenvolgende bloei, zo kun je het hele jaar door genieten van de beplanting in je tuin. We kijken naar diverse voorbeelden, verschillende tuinen en borders uit binnen- en buitenland passeren de revue. Modeste zal u inspireren tot creaties van evenwichtige combinaties, waarin de planten elkaar versterken.
Tevens zal zij op deze avond een aantal van haar bekendste boeken voor de verkoop aanbieden .

Voor de lezing, tijdens de pauze en na afloop van de lezing kan men de bloembollen kopen op de eerste verdieping in het Kulturhus. Ook wordt er deze avond een film vertoond waar op men kan zien hoe de verwerking van bloembollen tot stand komt.

Datum: donderdag 19 oktober
Plaats: Kulturhus Trefpunt
Dorpstraat 16
8111 AD Heeten
Tijd:19.30 uur.( inloop vanaf 18.30 uur)
Toegangprijs: leden Groei en Bloei gratis, niet-leden € 3,50″

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.