larreynaga in nicaragua krijgt 26 600 euro van stoppelhaene

De opbrengst wordt gebruikt voor het landbouwproject ‘Groentetuinen in Nicaragua’ in Larreynaga in het Zuid-Amerikaanse land Nicaragua.
Doel van het project is meer en gevarieerder voedsel voor de gezinnen en een betere economische positie door verkoop van de producten.

In dit droge gebied worden irrigatiesysteempjes aangelegd om groente en fruit te kunnen telen. Er wordt zaaigoed en gereedschap aangeschaft en de vrouwen worden geschoold en begeleid. Daarnaast wordt als pilot een vis-groente combinatie opgezet, waarbij het water in de kweekvijver voor tilapia wordt gezuiverd door slateelt op de kweekvijver. Wanneer dit een succes is, wordt dit verder uitgebreid. Door de oogstgave uit Salland kunnen deze families het hele jaar in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Met het overmaken van het geld is het Oogstgaveproject niet klaar. Er wordt ook een verantwoording afgelegd. Daarnaast zal de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte (WOR) op de roggemaaiersdag en de boerendag tijdens Stöppelhaene 2018 weer aanwezig zijn, om iedereen te laten zien wat er is bereikt met de opbrengst van de oogstgave 2017. Met nog meer geld kunnen ze nog meer realiseren. Dus voor wie nog graag wat wil geven, er kan nog altijd worden gestort op NL45 RABO 0142 9671 57, Oogstgave.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.