kinderfilms in herfstvakantie bij filmhuis olst

Vaiana
Echt een kinderfilm met veel inhoud en boordevol humor. Vaiana is een moedige, doortastende jonge dame die verlangt om de levensstijl van haar voorouders na te streven. Dit houdt in dat ze buiten de beperkte kaders van hun eiland wil varen, wat vooral haar eigen vader tot nu toe verbiedt. Maar haar oma moedigt haar toch aan om het hart van de zee te herstellen, waarvoor ze op zoek gaat naar Maui. Zijn opgeblazen ego botst nogal met haar eigen sterke wil. Gaat het ze ooit lukken samen?! Vanaf 6 jaar; 2016; NL gesproken;113 min. €3

Toni Erdmann
Net als vorig jaar doet Filmhuis Olst weer mee met het jaarlijkse Overijssels Filmfestival, georganiseerd door het OFO (Overijsselse Filmhuis Overleg). Coördinator van dit festival is Dick Smits van het Filmkenniscentrum, een jonge organisatie die als doel heeft kunst en cultuur te bevorderen en ondersteunen. Filmhuis Olst heeft gekozen voor de film Toni Erdmann. Deze film zal kort ingeleid worden door Volkskrant recensent Kevin Toma.

De zeer originele Toni Erdmann had volgens critici bekroond moeten worden met de prijs voor beste film en regie. De bitterzoete tragikomedie, waarin de Nederlandse actrice Hadewych Minis een bijrol speelt, vertelt over een vader die tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter, die in het buitenland werkt, merkt hoe ongelukkig zij is. Hij besluit haar te helpen door met zijn alter ego haar leven op een positieve manier te gaan ontregelen. 2016; 2hr 42min. €5,50 leden; €7, 50 niet leden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.