kampioen strijkveen wint ook laatste wedstrijd

“De twintig beste scores in de punten telling tellen mee voor de eindrangschikking en Hans lag drie punten voor op Noël. Scoorde Hans hoger dan een zeven dan kreeg hij er punten bij, en voor Noël telde alles wat hij hoger scoorde dan zes punten hij er punten bij kreeg. Andere spelers konden ook door de dag uitslag nog tussen hun wringen.

Beide spelers lieten er geen gras over groeien, en aan het eind bleek dat Hans de zege pakte met een rondje 53 dus één onder par en Noël een rondje par 54 slagen dus. Hans kreeg 10 punten en Noël 9 punten dus per saldo kregen ze er alle twee, drie punten bij en bleef het verschil ook drie punten, en mag Hans zich overall kampioen noemen en senioren ( >55 jaar) kampioen 2017.

Henri Duerink scoorde ook rondje par (54), maar omdat Noël over de holes 10 t/m 18 zesentwintig slagen en Henri negenentwintig nodig had kreeg Henry 8 punten, en wordt derde in het overall klassement, maar wel kampioen bij de heren ( leeftijd <55 jaar). Typerend was deze wedstrijd dat iedereen van de eerste tien in het klassement punten pakten, behalve Theo Otten, en dit laatste puntje ging naar de nummer elf in het klassement.

Maurice Wesdorp was goed voor een rondje 56 slagen. Rik Ebben, Gerrit Koggel en Jan Hekman (O) hadden deze ronde 58 slagen nodig voor de 18 holes. Tonnie Reimink en Wim van der Linde 59 en Jan Willem van den Berg 62 slagen en zo waren de punten van deze wedstrijd weer verdeeld. De tien stableford punten gingen deze week naar Dinie Hekman, zij sloeg met haar ronde van 64 slagen 41 stableford bij elkaar. Maurice Wesdorp scoorde 39 stableford, Wim van der Linde en Gerard Hulsman 37 stableford, deze vier spelers speelden hun hcp met 0.1 punt per punt boven de 36 stableford naar beneden.

Stableford kampioen overall is geworden Rik Ebben met 147 punten, gevolg door Hans Timmerman met 119 punten en Maurice Wesdorp met 107 punten. De prijs uitreiking zal plaats vinden na het te houden nachttoernooi, waarbij dan naast de algemeen kampioen, ook de beste drie senioren, drie beste heren en de drie beste dames gehuldigd zullen worden. Daarnaast gaan de spelers nog een matchplay toernooi spelen, hierbij gaat het niet op de aantal verbruikte slagen over achttienholes, maar hoeveel holes er van de achttien wordt gewonnen. Dit gaat via een pool systeem, waarbij de winnaars elkaar ontmoeten en via afval systeem proberen de finale te halen. Ook gaan de spelers beginnen aan de wintercompetitie zolang de weersomstandigheden en de baan dit toelaat.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.