jubileumconcerten wiejes kabaret in capellenborgtheater

Het is dit jaar 40 jaar geleden dat Gerrit Hulleman en Anton Kleine Schaars voor het eerst als het Wiejes Kabaret van zich lieten horen. Op 30 juni 1977 vond op de Wijhese braderie het eerste optreden plaats. Sindsdien zijn er honderden optredens geweest, die ruim 300 liedjes hebben opgeleverd.

Ter gelegenheid van dit jubileum zijn er twee concerten op 3 en 4 november a.s. in het Capellenborg Theater in Wijhe. De Wijhese Harmonie o.l.v. Gerard Gerrits begeleidt het Kabaret bij een selectie van hun mooiste liedjes onder de titel “Wijhese Harmonie speelt Wiejes Kabaret”. De Wijhese Harmonie was meteen enthousiast over het idee om samen te spelen en zo ontstond een unieke samenwerking, waarbij de geselecteerde liedjes op een totaal andere wijze worden uitgevoerd.

Deze concerten zijn tegelijkertijd bedoeld als promotie van de streektaal, want zingen in het dialect is het handelsmerk van het duo. Anton en Gerrit praten op de van hen bekende wijze het programma aan elkaar. Het Wiejes Kabaret bestaat naast de twee oprichters uit Marieke van Ravenhorst, Frank Korsmit en Popko Hut.

De liedjes zijn in orkestbezetting gearrangeerd, zodat best gesproken mag worden van een kostbaar programma, maar dankzij de financiële ondersteuning van de Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe en het Prins Bernhard Cultuurfonds is de entreeprijs publieksvriendelijk (€ 12,50). Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de DA drogist Bourquin in Wijhe en boekhandel Korten in Olst. De concerten beginnen beide avonden om 20.00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.