jubilerende toneelvereniging komt met blijspel over medisch centrum marienheem

Het stuk dat de Heemspeler op de vrijdagavonden 17 en 24 november en zaterdagavond 25 november (steeds om 20.00 uur) in de Schalm in Mariënheem op de planken brengen, is daarom volgens hem een echte aanrader. Dit jaar bestaat de vereniging 65 jaar, op woensdagmiddag 15 november (14.00 uur). Obdeijn: “Het mooie is ook dat Nelleke Rutjes in de rol van Roelie Buisman voor de eerste keer meespeelt. Zij heeft een zere duim, maar het lijkt er op dat zij niet te vertrouwen is, tenminste, in het stuk dan. Als Heemspelers zijn we heel erg blij met deze debutante. We kunnen altijd nieuwe mensen gebruiken die altijd al graag op het toneel hebben willen staan.”

Zelf staat Obdeijn al meer dan 20 jaar op de planken. “En andere spelers al 25 jaar of meer. In het verleden brachten de Heemspelers elk jaar in november en in maart een nieuw stuk, maar door het teruggelopen aantal leden kan dat nu helaas niet meer. Nu houden we het bij een stuk per jaar. Met dat probleem worstelen veel toneelverenigingen hier in Salland. Soms komen er nieuwe jongeren bij, maar die haken dan na een paar jaar door studie of verhuizing weer af. Iedereen die belangstelling heeft of meer wil weten, is in ieder geval welkom om eens een kijkje te komen nemen bij de repetities op maandag- en woensdagavond.”

Waterpomptang
Afgelopen weken is er stevig gerepeteerd in de Schalm. Het verhaal kent namelijk de nodige ont- en verwikkelingen, zo vertelt Obdeijn. “Dr. Hospers, de dokter op de eerste hulp van het Medisch Centrum Mariënheem gaat met pensioen. Hij is nogal verstrooid en vergeetachtig en heeft nog maar enkele dagen om zijn opvolger in te werken. Echt soepel loopt het toch al niet op de eerste hulp. Het gaat er nogal onorthodox aan toe met sommige behandelingen. Een eenvoudige operatie wordt er ook simpel uitgevoerd met hamer en waterpomptang.

Obdeijn: Directeur Van Wal heeft het goed voor met het ziekenhuis, maar vooral met zich zelf. Joop van het uitzendbureau komt voor schoonmaakwerk, maar dat gaat hij in eerste instantie niet doen. Wat voor een volk komt er verder allemaal wel niet langs? Iemand die zijn auto in de kreukels heeft gereden en totaal van de wereld is. Wie is deze man en hoe heet hij? Dan is er Fenna die werkelijk alle kwaaltjes schijnt te hebben die er maar bestaan. Het zit in haar familie in de genen zegt ze. Janny Bos is vaste klant omdat ze graag een dokter aan de haak wil slaan. Gelukkig is daar ook nog de verpleegster Joke, maar of die de boel kan redden?”

Reserveren
Behalve Obdeijn en Rutjes spelen Peter van der Vegt (als Joop Knorren), Inge van der Vegt (Zuster Joke), Alex Bruggeman (Dr Terpstra), Arjan Veltmaat (directeur) en Lenny te Wierik (Janny Bos) mee. In verband met het aantal beschikbare plaatsen dienen kaartjes gereserveerd te worden via staging2.heemspelers.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.