jong en oud ontwerpen mozaiekbank in olst

Kinderen van de Prins Willem Alexander school, groep 5/6 en bewoners van Het Averbergen hebben samen ontwerpen gemaakt voor de mozaïekbank. Voorafgaand aan het tekenen, riep Ed den Besten, directievoorzitter Rabobank Salland de bewoners en de kinderen op om een zo mooi mogelijk ontwerp te maken voor de bank. ‘Later vertellen jullie aan jullie kinderen en kleinkinderen dat jullie samen met bewoners van Het Averbergen een steentje hebben bijgedragen aan misschien wel de mooiste bank van Olst-Wijhe!’ Het ontwerp wordt op een betonnen bank overgenomen en door medewerkers van Sallcon gemozaïekt.

Ook gaf Den Besten het startsein voor de Kahootquiz. Met Kahoot is het mogelijk om een online quiz te houden. De kinderen hebben samen met de bewoners diverse meerkeuzevragen over de Rabobank, Sallcon, SocialSofa en natuurlijk over de regio Olst-Wijhe beantwoord via een smartphone. Zowel de bewoners als de kinderen hebben van elkaar geleerd en (inter-)actief deelgenomen. ‘Het was een enerverende middag waar onze bewoners enorm van hebben genoten. Geweldig dat door deze manier van sociale betrokkenheid tussen jong en oud een mozaïekbank eigenlijk tot leven komt’, aldus Marita Timmer, seniormedewerker dagbesteding Carinova.

Plek in Olst-Wijhe
Initiatiefnemers Sallcon en Rabobank Salland hopen dat de bank op een prominente plek in de gemeente Olst-Wijhe komt te staan waar mooie verhalen met elkaar gedeeld kunnen worden. Tips over de plek waar de bank het beste tot zijn recht komt, zijn welkom. Stuur een e-mail met als onderwerp ‘Plek SocialSofa’aan Communicatie.Salland@rabobank.nl.

SocialSofa’s zijn gemozaïekte kunstwerkbanken die steden, dorpen, buurten en bedrijventerreinen, mooier en socialer maken. Samengesteld uit duurzaam materiaal en met liefde vervaardigd door vakmensen van Sallcon, waar SocialSofa Partner onderdeel vanuit maakt. Een initiatief dat de Rabobank Salland een warm hart toedracht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.