jelleke de nooy houdt lezing in natuurlijk huus

“Het is noodzakelijk te veranderen”, stelt De Nooy. “Door klimaatverandering en hongersnood moeten we naar een ander landbouwsysteem.” Tijdens de lezing schenkt ze ook aandacht aan wat je zelf kunt bijdragen in Nederland, Europa en de Wereld. Ze zal daarbij ingaan op bodemgezondheid, naar herstel van kringlopen en gezond voedsel.

Jelleke is naast auteur, procesbegeleider innovatie & transitie-processen en personal coach, ze houdt zich bezig met stad-land ontwikkeling, countryside exchange, participatief onderzoek, organisatie workshops en studiedagen, nieuwe wetenschap, wetenschapsfilosofie, coaching. Jelleke heeft jarenlang in Ethiopie projecten begeleidt over ecologische landbouw. Ze zal kennis delen over stadslandbouw, CSA, agro-ecologie, biologische landbouw.

Het boek : Heel de wereld beschrijft de veranderingen die gaande zijn in de manier waarop er tegen landbouw wordt aangekeken en hoe steeds meer initiatieven op weg gaan naar een ecologisch verantwoorde landbouw. Tegelijkertijd breekt zij een lans voor de agro-ecologische landbouwmethode, die de bodem weer centraal stelt als de belangrijkste productiefactor die we hebben, maar die decennia-lang is verwaarloosd door industriële landbouwmethoden toe te passen. Die hebben weinig aandacht voor het stimuleren van een actief bodemleven, waardoor de natuurlijke bodemvruchtbaarheid steeds verder achteruit gaat.

Het boek kiest een tegenovergestelde visie aan die van diegene die beweren dat ecologische landbouw niet in staat is de wereldbevolking te voeden en pesticiden en genetische manipulatie daarvoor noodzakelijk zijn. Dat maakt het tot een onontbeerlijk boek voor diegenen die niet op voorhand het agro-industriële complex gelijk willen geven. Een beweging naar meer integrale en regionale landbouw, met genoeg voedsel voor iedereen, met herstel van bodems en zuiniger gebruik van water.

Het boek Transition naar AgroEcology, voor een voedselveilige wereld gaat over de overgang die zich in de landbouw en voedingssystemen voordoet. De overgang is onvermijdelijk en noodzakelijk om de wereld duurzaam te voeden. Het boek is gratis te lezen op issuu.com/jellekeforagroecology .

De Nooy’s kennis is een mooie aanloop naar de beweging die gaande is naar heel Salland Biologisch. In afstemming met de aanwezigen zal ze de avond invullen.

De lezing begint op 8 november om 20.00 uur. Aanmelden kan via info@hetnatuurlijkhuus.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.