inspiratieavond zwerfvuil in gemeentehuis olst wijhe

De vrijwilligers worden in het zonnetje gezet door wethouder Marcel Blind. Hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Gouden Grijper aan één van de initiatieven in Olst-Wijhe. Ook inwoners die ideeën hebben over de aanpak van zwerfvuil in hun eigen buurt of elders in de gemeente zijn welkom.

De aanwezigen brengen op de gemeenteplattegrond de locaties in kaart waar al zwerfvuil wordt opgeruimd, waar de schone locaties zijn en waar zwerfvuil wordt aangetroffen. In een inspirerend gesprek wordt met elkaar gezocht naar oplossingen om zwerfvuil te voorkomen en te bestrijden. In een korte quiz wordt de kennis getest over zwerfvuil. Hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Gouden Afvalgrijper door wethouder Marcel Blind aan één van de bij Mooi Schoon bekende vrijwilligers.

Inwoners die nog niet betrokken zijn maar die interesse hebben in het onderwerp kunnen ook de avond bezoeken. Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfvuil opruimen geeft voldoening, hoeft niet lang te duren en is nog gezellig ook.

De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Sinds de start van het zwerfvuilprogramma in september 2014 zijn al veel mensen in actie gekomen tegen zwerfvuil. Regelmatig organiseren buurten, scholen en verenigingen een zwerfvuil opruimactie.

De avond wordt gehouden in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Wijhe. Aanmelden voor de informatieavond kan via info@mooi-schoon.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.