initiatiefnemer verbouwing trekt zich terug voormalige synagoge raalte lijkt gered

Dat meldt RTV Oost.

Petitie
De mogelijke verbouwing van de voormalige synagoge aan de Stationsstraat zorgde voor weerstand in Raalte. Er werd een petitie gestart die inmiddels al ruim dertienhonderd keer is ondertekend.

Het gebouw staat nog wel steeds te koop. Mocht het gebouw toch weer in gevaar komen, dan wil petitie-initiatiefnemer Rob Aa het gebouw kopen. Zijn actiegroep wil bijvoorbeeld lezingen, concerten of exposities houden in het gebouw.

“Een belangrijke stap voorwaarts. Dat wel”, laat Richard Woolderink, mede-initiatiefnemer van de petitie, weten op Facebook. “Maar er staan nog meer mensen op de lijst die interesse voor de synagoge hebben. De vraag is wie krijgt nu een uitnodiging voor een gesprek in verband met aankoop van het gebouw. Uiteraard vallen degenen af die hetzelfde plan hadden, het verbouwen tot woning.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.