Home / archiefcentraal / hendrik jan bokkers woedend op molenaars terwolde

hendrik jan bokkers woedend op molenaars terwolde

“Op 31 augustus 2015 postte ik het verdrietige bericht dat de molen van mijn vader en broer volledig afgebrand was. Iedereen leefde enorm mee, er werd geld ingezameld, direct werd er een facebookpagina opgericht: Help de Molen in Terwolde er weer bovenop , en de plannen om de molen te herbouwen lieten niet lang op zich wachten. Een begeleidingsgroep werd in het leven geroepen om samen met de gemeente, de molenstichting en de molenmaker tot een zo vlot mogelijke herbouw te komen.

Nu, meer dan twee jaar later, is het bina zover: eind december wordt de molen opgeleverd! Op 13 septmeber jongstleden bracht Voorster Nieuws de zgn. Molenkrant uit. Ik citeer uit deze Molenkrant: “Eind december zal de molen weer als vanouds draaien” Dat wordt een beetje lastig als de stichting de molenaars middels een lullige brief (zie foto’s) de huur opzegt.

Als de inwoners van Terwolde nog het idee hebben dat de familie Bökkers terugkomt: die illusie kan iedereen laten varen, dat gaat dankzij de stichting niet meer gebeuren. Het is werkelijk een grote schande dat de stichting jarenlang verzuimd heeft (fatsoenlijk) onderhoud te (laten) plegen, denk bijvoorbeeld aan een bliksemafleider, en vervolgens na de brand de familie Bökkers de huur opzegt. Het lef om eerst de Terwoldenaren in de waan te laten dat de molen als vanouds zal draaien, flink geld binnen harken met een molenweekend en direct de dag erna de huur op zeggen. Misselijkmakend.

Mijn broer en zijn vrouw zijn hun bedrijf kwijt en krijgen dit op deze manier nooit meer terug. Gelukkig zijn zij jong en veerkrachtig, en bovendien de beste vakmensen die je in deze branche kunt tegenkomen, dus die redden zich wel. Maar wat ik nog het ergste vind: mijn vader, die de beste molenaar van Nederland is, die samen met mijn broer de molen van Terwolde heeft gekoesterd als ware het zijn eigendom, verschrikkelijk veel tijd, geld en energie in het ding gestoken heeft om hem maalvaardig te maken en vooral te houden, de molen en daarmee Terwolde op de kaart heeft gezet, die, ondanks dat de stichting hem verbood met de molen te draaien omdat het te gevaarlijk zou zijn wat een direct gevolg was van het feit dat diezelfde stichting de molen weigerde te onderhouden, wel gewoon keurig de huur betaalde, ziet in één nacht zijn levenswerk verloren gaan, is daar letterlijk twee jaar ziek van geweest (u heeft geen idee), en heeft dus nu als dank op zijn 77e geen molen meer.

Ik kom er helaas niet achter wie er precies allemaal in de stichting zit, en of de heren begeleidingsgroep (mede)verantwoordelijk zijn voor de opzegging van de huur, maar ik mag lijden dat er op 31 december iemand heel onvoorzichtig met vuurwerk is en dat het hele ding, gerestaureerd en wel, in de fik vliegt en tot de grond toe afbrandt.”

Lees ook

Feestelijke open dag ter ere van heropening Kerkhuus Heino

HEINO – Burgemeester Dadema verzorgt op vrijdag 24 september de officiële opening van het volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.