Home / archiefcentraal / helft van de aangiften in overijssel wordt niks mee gedaan

helft van de aangiften in overijssel wordt niks mee gedaan

Gezien het jaar ervoor zijn er wel minder aangiften afgewezen. In 2015 waren er nog 75.863 aangiften afgewezen en in 2016 waren dit er 74.775. Echter het totaal aantal aangiften nam ook af, waardoor het percentage afwijzingen in 2016 1,3 procent hoger lag dan in 2015.

Gelijk aan landelijk gemiddelde
Landelijk schommelt het aantal afwijzingen ook rond de vijftig procent. Bijna 56 procent van de aangiften belandt in de prullenbak. In Amsterdam is het aantal afwijzingen met 64,8 procent het hoogst. Alleen in Den Haag worden minder aangiften afgewezen dan in Oost-Nederland. Het percentage in de hofstad ligt op 48,5 procent.
De politie registreerde vorig jaar bijna 921.000 misdrijven. Aan een kleine 511.000 werd na screening geen vervolg gegeven. In de meeste gevallen komt dit omdat er geen directe aanknopingspunten zijn, er geen daderinformatie is of er andere prioriteiten binnen de politie.

Dat meldt RTV Oost

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.