hardloopweekend in haarle

Al ben je beginnend of geoefend loper, recreant of wedstrijdloper, de Haarlerberg daar wil en kun je ook rennend over heen! Een onverhard, autovrij parcours door bos, heide, maïs- en grasland. Een sport- en natuurbeleving ineen. Voor het publiek is er de gezellige entourage rondom het oude dorpshuis en café De Droadnagel aan de Molenweg in Haarle, maar ook de schaapskooi op de enk of het heksenhuisje bij de Palthetoren bieden gelegenheid tot aanmoedigen.

De trail van zaterdag is bedoeld voor de serieuze duursporter, die niet houdt van filelopen: er doen maximaal tweehonderd lopers mee aan deze zware prestatieloop over 30 kilometer sterk heuvelachtig terrein. Door het lopen in het unieke heidelandschap van de Sallandse Heuvelrug, met zijn vele vergezichten, kom je verrassend fris en voldaan binnen, zoals vorig jaar bleek.

Op de drukkere zondag worden weer jeugdafstanden van één en twee kilometer gelopen en daarnaast een vijf en tien kilometer voor de oudere jeugd en volwassenen. Hoewel per leeftijdscategorie kleine prijzen beschikbaar zijn, ligt ook hier de nadruk op de prestatie en de beleving van de natuur.

De 2,5 en tien km zijn tevens onderdeel van het Sallands Crosscircuit, dat dit jaar uit 10 lopen bestaat. De zestiende editie van dit circuit krijgt in Haarle weer haar jaarlijkse aftrap.

Doe jij mee aan de Haarlerbergloop of aan de trail? Schrijf je dan in via de site: staging2.haarlerbergloop.nl. Durf je de trail en een zondagse afstand aan, of kies jij voor de 10 km, maar loopt je maatje liever de 30? Zoek dan een overnachtingsplek in Haarle. Zie hiervoor staging2.haarle.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.