grote opkomst in wijhe bij infoavond aanvliegroutes lelystad airport

“Wethouder Marcel Blind opende de bijeenkomst en heette de aanwezigen welkom. Hij gaf het woord aan Alexander ter Kuile van Hoog Overijssel voor een presentatie over de verwachte effecten voor de gemeente Olst-Wijhe. Wat een bevlogen, gedreven man en wat een kennis van zaken. Ter Kuile maakte de aanwezigen duidelijk hoe ons luchtruim in elkaar steekt, wie het in welk deel voor het zeggen heeft en waarom de gekozen locatie voor extra vluchten, Lelystad Airport, zo’n slechte keuze is.

De actiegroep Hoog Overijssel heeft het plan gepresenteerd voor een betere indeling van het luchtruim. Conclusie: De aanvliegroutes MOETEN hoger en ze KUNNEN hoger. Dit heeft alleen maar voordelen:
– Voor de inwoners: veel minder herrie op de grond en schonere lucht;
– Voor de piloten en passagiers: minder gevaar voor botsingen met vogels;
– Voor luchtvaartmaatschappijen: naar schatting 8% lager brandstofgebruik.

Tot 2 november kunnen alle inwoners van Nederland reageren op de plannen via staging2.internetconsultatie.nl. Op staging2.hoogoverijssel.nl vindt u meer informatie. Daar staat ook een voorbeeldreactie die u kunt gebruiken. Maak ook gebruik van deze mogelijkheid. Hoe meer stemmen…

Daarnaast heeft de actiegroep Hoog Overijssel geld nodig. Het is een club vrijwilligers die zich onbezoldigd inzetten voor anderen. De actie van HoogOverijssel kost veel geld. De gemeente Olst-Wijhe overweegt geld te steken in de juridische strijd tegen de lage vliegroutes van Lelyport Airport. Een volle raadszaal riep wethouder Marcel Blind daartoe op. Eerder droegen twee andere gemeenten elk 10.000 euro bij.

Hoog Overijssel heeft al 30.000 euro uitgegeven aan advocaten die een concept-dagvaarding klaar hebben, waarmee HoogOverijssel de staat voor de rechter wil dagen voor het overschrijden van geluidsnormen, mocht overleg mislukken. HoogOverijssel stelt een ton nodig te hebben en riep ook burgers op een bijdrage te leveren. U kunt ze ook steunen, de gegevens staan op de website staging2.hoogoverijssel.nl.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.