groot succes 7e open muziekestafette heino

De 7e Open Muziekestafette werd een groot succes. Slecht weer – een terras buiten voor de kerk werd afgeblazen – maar binnen in de Nicolaaskerk van Heino werd het een groot muzikaal feest. Maar liefst 55 optredens kwamen voorbij vanaf vrijdagmiddag 13.45 u. tot zaterdagavond 22.45 u. Een mevrouw uit Zutphen heeft vele uren doorgebracht in de Nicolaaskerk en vele anderen. Ze was onder de indruk van het snelle wisselen ook van het ene koor/orkest naar het andere. Even een oponthoud zoals het opbreken van het podium om ruimte te maken voor een groot orkest bleek weinig storend. De zaterdag werd geopend door Wethouder van Loevezijn.

Hij gaat zich zeker sterk maken voor Gemeentelijke ondersteuning van dit brachtige culturele muzikale evenement. Hier wordt duidelijk de verbinding tot stand gebracht tussen de koren orkesten, solisten en leerlingen. Het eigen koor of orkest promoten is ook een belangrijk motte. Gezien de vele folders bij de ingang werd hier dankbaar gebruik van gemaakt. Huub Schulz uit Dalfsen was de presentator tijdens deze 7e editie van de 7e Open Muziekestafette. Tijdens het Optreden van de Stuwzangers trok hij even een ‘ander jasje’ aan om te kunnen meezingen. Volgens een koster van de kerk waren er toen 500 mensen in de kerk. Trouwens bij het begin op de vrijdagmiddag waren er ook al vele belangstellenden. De deelnemende koren solisten en leerlingen kwamen uit Deventer, Heino, Raalte, Lemelerveld, Haarle, Etten-Leur, Nijverdal, Mariënheem, Dalfsen, Zwolle, Zalk, Wijhe, Windesheim, Luttenberg, Den Ham, Olst, Wijhe, Hardenberg, Vilsteren, Ommen en Beerzerveld.
Ons Genoegen Heino bracht een bijzondere Finale met muziek en beelden van toen.

De Stichting Open Muziekestafette Heino bestaat uit René Wibier uit Vilsteren, Gerard Lammers uit Luttenberg en Flip Jonkman uit Heino. Er komt binnenkort enige verandering in de samenstelling.
Om een 8e editie te kunnen organiseren moeten er echt wel nieuwe sponsoren opstaan. Hopelijk komt er weer een bijdrage van de Gemeente Raalte.De Provincie wil niet meewerken alhoewel men ‘Verbinding’ hoog in het vaandel heeft staan. Onlangs werd een subsidie aanvraag afgewezen omdat het niet ‘Vernieuwend’ zou zijn en ook in ‘bestuurlijke’ zin! Dat is niet erg opbeurende en zeer teleurstellend!
Die mevrouw uit Zutphen zei: ‘Ongelooflijk wat men hier in Heino voor elkaar krijgt’ Ze doelde op e 7e Open Muziekestafette Heino met maar liefst 55 optredens.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.