groenlinks olst wijhe gaat voor zetels in gemeenteraad

“We gaan in elk geval voor twee zetels”, meldt afdelingsvoorzitter Ferdi Hummelink. “Uit een hele reeks eerdere verkiezingsuitslagen kunnen we afleiden dat we voldoende kiezers in deze gemeente hebben om eigen vertegenwoordigers in de Raad te hebben.”

Onderscheidende punten
Ook inhoudelijk verwacht GroenLinks meerwaarde te kunnen bieden. “We zijn nog druk bezig met het schrijven van het programma”, aldus Hummelink, “maar weten nu al wel dat we flink wat onderscheidende punten hebben.”
Zo wil GroenLinks dat de gemeente gaat experimenteren met een Basisinkomen voor mensen in de bijstand. Voor de economie wil de partij invoering van een samenhangend pakket maatregelen dat de plaatselijke economie gaat versterken en “lokaal gericht, innovatief groen en circulair” gaat maken.

Alles uit de kast
Niet verrassend zet GroenLinks Olst-Wijhe ook sterk in op hoge ambities voor het plaatselijke energie- en klimaatbeleid. “Het is mooi dat de gemeente 30% CO2-reductie in 2020 nastreeft en 20% duurzame energieproductie; maar dat is al wel over een dikke 2 jaar”, benadrukt voorzitter Hummelink. “Willen we dat werkelijk halen, dan moet alles uit de kast, en intussen veel harder dan nu werken aan die overige 70 tot 80 procent, die we in 2050 bereikt moeten hebben. De tijd van praten en dubben is echt voorbij, er is werk aan de winkel.”
Om dat te onderstrepen, heeft GroenLinks het Tweede-Kamerlid Liesbeth van Tongeren uitgenodigd, al jarenlang de milieuwoordvoerder voor de partij in Den Haag. De uit Almelo afkomstige politica houdt zaterdagmiddag in het Langhuus aan de Langstraat 29 in Wijhe een pleidooi voor een krachtig lokaal energie- en klimaatbeleid. Nadien gaat ze met het publiek in gesprek.

Voordien kunnen inwoners van de gemeente ook al met GroenLinksers in gesprek. Met het uitdelen van flyers nodigen zij namelijk vrijdag 6 oktober vanaf 12:00 uur de bezoekers van de weekmarkt in Olst uit om bij de feestelijke startbijeenkomst aanwezig te zijn, en op zaterdag de 7e doen zij dat vanaf 13:00 uur in de Wijhese Langstraat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.