griezelen tijdens hallowiejeweek

Het programma begint op dinsdag 24 oktober met de doorkomst van de SW4D. De wandelaars worden tussen 10.00 en 14.00 uur getrakteerd op diverse spannende verrassingen.

Op woensdag 25 oktober volgt een kinderknutselmiddag bij Theater-Restaurant Lokate. Deze activiteit, die duurt van 15.00 tot 18.00 uur, is bedoeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De kinderen maken hun eigen griezelcreatie, die ze mogen houden. De middag wordt afgesloten met een patatdiner. Opgeven kan via info@lokate.nl

Het programma gaat op vrijdag 27 oktober verder met een kinderheksenmarkt op het plein bij de Nicolaaskerk. Op deze markt, die duurt van 14.00 tot 17.00 uur, worden ook de lampionnen verkocht voor de optocht van die avond. Om 16.00 uur start de Heksenmarkt. In de Langstraat en het gebied rondom de Nicolaaskerk komen de bezoekers spookachtige taferelen tegen met op verschillende plekken spannend straattheater en mysterieuze kramen.

Vuurspuwer JP de Kam, bekend van Holland’s got Talent, komt om 17.00 uur de kinderen ophalen bij de Nicolaaskerk voor een spectaculaire act. Wát er precies gaat plaatsvinden, is één groot geheim. Onderweg naar het van Dedemplein zal er van alles gebeuren. Aangekomen op het van Dedemplein wordt de show rond 18.00 uur verder voortgezet. Om 18.45 uur start daar de jaarlijkse lampionoptocht. Voorafgegaan door showband Amicitia lopen de kinderen een route door het dorp (Langstraat, Molenstraat, Rambonnestraat, Kerkstraat, De Jakke, Schelmspad, Nieuwendijk). De meest originele verklede kinderen krijgen een leuke prijs. De heksenmarkt duurt tot 21.00 uur.

Hallowiejetocht
Stichting Duurzaam Onderweg presenteert op zaterdag 28 oktober een nieuwe editie van de tweejaarlijkse Hallowiejetocht in Wijhe. De deelnemers fietsen een route langs griezelige, enge en spannend ingerichte locaties. En uiteraard lopen er ook nog wat enge figuren rond.
Ook aan de deelnemers zelf wordt gevraagd om griezelig verkleed te komen. Er zijn routes uitgezet van 8 km, 10 km en 23 km. De twee korte routes zijn geschikt voor de gewone fietsers en kinderen; de lange route voert door het buitengebied en is met name geschikt voor mountainbikers.

Inschrijving via staging2.stichtingduurzaamonderweg.nl (onder het kopje Hallowiejetocht) of zoek de link de facebookpagina. De deelnamekosten bedragen 10 euro (kinderen tot 12 jaar 5 euro). Daarvoor mag men alle routes fietsen. Starten kan tussen 19.00 en 21.00 uur bij ’t Spoc. Na afloop volgt een feestavond in het grand-café van ’t Spoc.
De opbrengst is bestemd voor maatschappelijke doelen. Er heeft zich al een doel gemeld, maar Stichting Duurzaam Onderweg wil er nog graag eentje bij. Suggesties zijn welkom via l.nijland@trevin.nl

Voor meer informatie zie staging2.hallowieje.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.