geslaagd mini symposium sport en zorg

Sport en zorg met elkaar (ver)binden, elkaar informeel ontmoeten en kennis uitwisselen stonden centraal tijdens de avond. Veel nieuwe gezichten waren aanwezig en nieuwe contacten zijn er gelegd. Zo heeft een inwoner met een fysieke beperking uit de gemeente Olst-Wijhe zich via het netwerken direct kunnen aanmelden als vrijwilliger bij Iedereen Actief! “Aan het begin van de avond gaf ik aan dat we hoopten met dit symposium een kleine stap te kunnen zetten om sport en zorg te verbinden. Dat kleine stapje is een flinke stap geworden in de bewustwording van samenwerken. Echt mooi om te zien,” aldus enthousiaste medeorganisator Marijke Bos. Er waren 50 aanmeldingen en uiteindelijk ruim 70 aanwezigen.

Workshops
Tijdens de bijeenkomst was het voor de aanwezigen mogelijk om aan twee van de zes workshops deel te nemen. De workshops varieerden van een veilig sportklimaat bereiken tot omgaan met lastig of moeilijk gedrag. Aan het einde van de avond, gaven deelnemers aan handvaten te hebben die zij kunnen toepassen in de praktijk.

Naast ervaringen en informatie delen kwam er ook een verzoek voor zorgverzekeraars aan bod. Namelijk: meer inspringen op preventieve zorg door sport- en beweegactiviteiten financieel te ondersteunen. Want zeg nou zelf: sporten en bewegen moet toch voor iedereen toegankelijk zijn?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.