familie bijsterbosch uit wijhe ontvangt eerste informatiepakket brandpreventie

Dit jaar is het thema landelijk ‘Hé, doe de deur dicht!’ Als de binnendeuren zo veel mogelijk gesloten blijven, zorgt dit voor meer vluchttijd in geval van brand.

Tijdens de brandpreventieweken in oktober ontvangen inwoners die geboorteaangifte doen in het gemeentehuis een informatiepakket. Hierin vinden zij onder andere een felicitatiekaart, folder, deurhanger, rookmelder en brandweer-badeend.

Burgemeester Ton Strien overhandigde op 20 oktober het eerste pakketje aan de familie Bijsterbosch uit Wijhe. Hij ging op kraambezoek bij het jonge gezin en heette de kleine Bentley van harte welkom in de gemeente. Samen met dochter Sophie pakte hij het koffertje uit. Brandweerman Jan Wittenberg gaf uitleg bij de inhoud.

Burgemeester Strien: “Ik ben blij dat er op zo’n positieve manier aandacht wordt besteed aan brandpreventie. Jaarlijks zijn er meer dan 100.000 woningbranden. Soms verliezen mensen huis en haard of erger, er vallen dodelijke slachtoffers. Daarom is het van belang om aandacht aan dit onderwerp te blijven besteden. We hopen dat deze actie jonge ouders aan het denken zet en dat zij maatregelen nemen. Zo zorgen we met elkaar voor een brandveilige woning.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.