expositie handwerk in schuilenburg raalte

Op 4-jarige leeftijd zat zij met haar moeder te handwerken. Niet het verplichte sokken breien, maar leuke dingen maken. Op de lagere school beheerde ze al zoveel technieken, dat ook daar het maken van mooie dingen doorging. Zo maakte ze op 11-jarige leeftijd al een letterlap met initialen van ouders en grootouders, die ook op de tentoonstelling te zien is.

Haar hele leven door bleef ze handwerken. Dit gaf haar een stuk rust naast haar drukke werk als hoofd van een tehuis voor meervoudig gehandicapte kinderen. Op wat latere leeftijd ging ze ook quilten, waarvan een gedeelte eveneens is tentoongesteld.

Sinds een jaar zit ze in het bestuur van de provinciale handwerkcommissie van de Vrouwen van Nu. Daar geeft ze workshops en probeert te stimuleren dat oude technieken bewaard blijven, door ze in een hedendaags jasje te steken. Door haar vele verre reizen stak ze overal iets op wat haar weer op nieuwe ideeën bracht. Vooral Japan is een inspiratiebron.

Op 30 april werd haar in Japan als verjaardagcadeau een workshop aangeboden, waarvan een van de resultaten te zien is. Op 1 februari 2018 zal ze in Schuilenburg een workshop geven met deze techniek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.