eerste editie van grote okkenbroek dag

Het initiatief is in handen van de Vrienden van de Okkenbroekse kerk. Het was de bedoeling om met een veiling geld in te zamelen voor het onderhoud van de kerk. Maar al snel werd besloten om het breder te trekken. Diverse andere deelnemers haakten aan.

Van 10.00 tot 13.30 uur is er een snuffelmarkt in dorpshuis Ons Centrum met tweedehands spullen én nieuwe artikelen. Bovendien kunt u daar, bij café en terras à la Monique, terecht voor een bakkie koffie. Tijdens de markt is Plaatselijk Belang Okkenbroek en omstreken aanwezig om belangstellenden te informeren over de nieuwbouw in het dorp. Iets verderop aan de Oerdijk staat de geheel vernieuwde basisschool Wereldwijzer, waar die dag de deuren zijn geopend. Speciaal voor deze dag is daar een archief-expositie ingericht.

Woonstichting De Marken, eigenaar van’t Noaberhuus aan de Oerdijk, is die ochtend aldaar aanwezig om belangstellenden de beschikbare bedrijfsruimtes te tonen. ’s Middags om 14.00 uur begint daar de grote veiling onder leiding van een professionele veilingmeester. Er zijn zo’n kleine zeventig kavels die onder de hamer gaan. Deze kunnen van 10.00 tot 13.30 uur alvast bekeken worden. Mensen die mee willen bieden, betalen 5 euro voor een biednummer. Het aanbod is zeer divers: van tweedehands (maar zeer goede) wasmachines en drogers tot melkbussen, schilderijen, meubels in soorten en maten, potkachels, spinnewielen, retrospullen en curiosa. Kijk voor het aanbod van de veiling op de Facebookpagina van Vrienden van het kerkje van Okkenbroek.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.