dennis koopman nederlands kampioen yamaha r3 cup

Koopman op de Pearle-Gebben Yamaha op weg naar de titel.

Foto: Tiny Kolsters

Koopman reed een bekeken eerste race en zag vanaf P3 Mijwaart en Overbeeke het elkaar lastig maakten om de overwinning die uiteindelijk naar Mijwaart ging. Tot de laatste ronde reed Koopman zorgeloos op P3 tot hij door een foutje ten val kwam, razendsnel zijn Yamaha oppakte, en terugviel naar P5 wat genoeg was om de titel op zijn naam te schrijven. Met die titel in de pocket begon Koopman via een goede start aan de tweede race maar belandde door een schakelfoutje in de achterhoede op P14. In rap tempo en met snelle rondetijden wist de 20 jarige
coureur echter alsnog op P2 te eindigen.

Koopman: “Ik ben absoluut tevreden. Ik had een hoop punten voorsprong maar er hoeft in de racerij maar iets te gebeuren of het is over. Ik reed in
de eerste race risicoloos en lag er toch in de laatste ronde even naast.
Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Ik ben Pearle-Gebben Racing,
het management de monteurs en een ieder die dit mogelijk gemaakt
heeft dankbaar voor alles wat er voor mij gedaan is.

Koopman mag zich overigens een terechte kampioen noemen, van de 15 wedstrijden wist hij er 10 op het podium te eindigen waarvan 6 keer als winnaar. Bovendien heeft hij het klassement geleid vanaf de eerste races in Frankrijk tot de laatste in Hockenheim.

Met deze titel treed Koopman in de voetsporen van zijn vader Hans die in 1998 op een Honda de ONK 125-cc wist te bemachtigen. “Het zijn andere tijden, het is een andere klasse maar het predicaat kampioen van Nederland is hetzelfde gebleven. Er zijn veel vaders geweest waarvan de zonen ook raceten maar in de geschiedenis van de Nederlandse motorsport zijn er weinigen die beide een titel achter hun naam hebben staan.”

Uitslag race   1 Uitslag race     2 Eindstand Yamaha R3 Cup

1 Mijwaart      1 Overbeeke      1 Koopman 282 pnt.
2 Overbeeke  2 Koopman        2 Mijwaart 237
3 Gierkink      3 van den Broek 3 Overbeeke 236
5 Koopman

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.