college raalte wil klein miljoen voor rondweg zegge vii

De raad buigt zich op 9 november over het voorstel. De plannen voor de rondweg leidden eerder tot protesten van verschillende fracties. De strekking: nog geen grond verkocht, maar wel investeren, geen goed idee. Maar daar denkt Wagenmans dus heel anders over. “Als we die weg niet aanleggen, kunnen we de grond ook niet verkopen. We moeten investeren om de Zegge VII aantrekkelijk te maken.”

De gemeente start ook met het bouwrijp maken van De Zegge VII. De gelden hiervoor, 1.520.000 euro, zijn eerder al gereserveerd. Het bestemmingsplan stelt nogal wat eisen. Aan de zuidzijde van het plangebied komt een watergang. Een bestaande sloot wordt gedempt. Aan de zuid- en oostzijde van het gebied moet bovendien een groenzone komen. Daartoe wordt een deel van de Achterweiweg verwijderd. De bewoners, zeven huishoudens in totaal, worden zo meteen ontsloten via de Overkampsweg en Heesweg. Verder wordt een vuilwaterriolering met rioolgemaal aangelegd; komen er voorzieningen voor de opvang en afvoer van hemelwater; zijn er enkele bouwwegen gepland; wordt er openbare verlichting geplaatst en worden de nutsvoorzieningen aangelegd en de kavels afgewerkt.

Het binnenste deel van De Zegge VII (de witte vlek in de tekening) wordt nog niet bouwrijp gemaakt. Zo spreidt Raalte de investeringskosten over een langere termijn en is de gemeente nog flexibel om het plan aan te passen al naar gelang het verloop van de kaveluitgifte. De werkzaamheden starten dit jaar nog en worden in 2018 afgerond. Met de aanleg van de rondweg om De Zegge VII wil de gemeente in de tweede helft van 2018 starten. De weg moet in 2019 gereed komen.

“We moeten aan de slag”, stelt Wagenmans. “Het is efficiënter om het allemaal in één keer aan te pakken.” De wethouder noemt als het om de circa veertien geïnteresseerde bedrijven gaat bewust geen namen. Wel zegt hij dat het om Raalter bedrijven gaat, maar ook om externe kandidaten. “De Zegge VI is al bijna vol. Daar is nog 1,7 hectare beschikbaar. We móeten economisch perspectief bieden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.