cda olst wijhe kansen met sallandticket

De verwachting is dat het toerisme in Nederland de komende jaren zal groeien en de cijfers over 2017 laten zien dat de bezoekersaantallen aan Deventer weer toenemen. Ook in Olst – Wijhe wordt ingezet op het aantrekken van toeristen.

“Een Sallandticket is een concrete manier om een bezoek aan Salland aantrekkelijker en gemakkelijker te maken. Het stimuleert om sneller het OV te gebruiken en meerdere bestemmingen in onze regio te bezoeken” aldus raadslid Lisanne Spanbroek. “We zijn benieuwd naar het antwoord van het college.”

Het CDA denkt dat de introductie van een Sallandticket kan bijdragen aan de ambitie om meer toeristen te trekken. Bovendien biedt het bezoekers de mogelijkheid om eenvoudig met één ticket (onbeperkt) door de regio te reizen, inclusief de trein. Andere zaken als de (OV-)Fiets en de Centrumbus in Deventer zouden ook onderdeel uit kunnen maken van het ticket. Hiermee worden alle interessante locaties in Deventer en de regio met één ticket bereikbaar. Momenteel worden via de website ervaarhetov.nl in Oost-Nederland al verschillende acties en tickets aangeboden. Deze tickets bieden echter nog geen ‘totaalpakket’; zo kan er (nog) niet worden gereisd in de treinen van NS.

Het CDA ziet in het introduceren van een Sallandticket vele voordelen. Het zorgt ervoor dat bezoekers aan Salland onbeperkt en duurzaam kunnen reizen, en daarbij eenvoudig veel locaties kunnen bezoeken. Een bezoek aan Kasteel het Nijenhuis in Wijhe of de IJssellinie in Olst kan zo prima gecombineerd worden met een bezoek aan Deventer Hanzestad en/of de dorpscentra van Olst en Wijhe. Het CDA zou graag zien dat het College hierin samen met andere overheden en partijen optrekt om een Sallandticket te introduceren. Net zoals in Deventer heeft het CDA Olst – Wijhe daarom schriftelijke vragen gesteld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.