bunkerdagen op de haere sluiten seizoen ijssellinie af

Het evenement vindt plaats op drie locaties: de hospitaalbunker en de commandobunker bij De Haere; de gevechtsbunkers aan de Kletterstraat en het bunkercomplex De Terp op de hoek Rijksstraatweg/Jan Schamhartstraat. Nabij de gevechtsbunkers aan de Kletterstraat is een demonstratie van de militaire brandweer en op het weiland bij De Haere kunnen oude legervoertuigen worden bezichtigd. Ook bij de Bofors-bunker aan de Kletterstraat staan militaire voertuigen opgesteld en op De Terp geeft de re-enactmentgroep DDR NVA (Nazionale Volks Armee) een beeld van het Oost-Duitse leger ten tijde van de Koude Oorlog. Uiteraard zijn ook alle bunkers geopend voor het publiek.

Ook de voertuigengroep van Stichting De IJssellinie en Stichting La Courtine werken mee, net zoals het museum in Vredepeel dat aanwezig is met een Bofors 40L70-luchtdoelkanon en een halftrack M16. Bezoekers van het evenement kunnen voor het vervoer naar de verschillende locaties gebruik maken van een militaire ’taxidienst’. Uiteraard kunnen ze zich ook te voet verplaatsen.

In verband met de Bunkerdagen is op de dijk van Olst naar Deventer een snelheidsbeperking van kracht. Bezoekers rijden via de Randerstraat naar het parkeerterrein bij De Haere en verlaten dat via de Kletterstraat. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

De Bunkerdagen beginnen beide dagen om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur. De entree bedraagt 5 euro (kinderen tot 12 jaar 2,50 euro). Bij een legerkeuken, op het terrein bij De Haere, zijn tegen betaling consumpties verkrijgbaar.

Voor meer informatie: staging2.ijssellinie.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.