brett jo

Toch maar even checken. Een aantal jaren geleden zat ik tenslotte drie maanden zonder deugdelijk internet nadat KPN op dezelfde plek ‘iets’ in de grond had gedaan.

De man in de kleine cabine keek naar een punt ver achter de horizon. Het dunne sigaartje in zijn mond kringelde zijn domein vol rook en had in de loop der tijden gezorgd voor een majestueuze geel grijze nicotinebaard. Ik waagde het om op het ruitje te tikken.

Op zijn filosofische gezichtsuitdrukking had dit geen enkel effect, maar het raampje klapte open. Brett ging een praatje maken. ‘Mowge, gaat goed allemaal?’ Geen reactie. ‘Prima weer om te graven, toch?’ Een teug aan zijn sigaartje. Dit schoot niet op. Ik besloot de hamvraag maar gewoon te stellen: ‘Graaf je nog verder?’

Ik wees naar mijn boerderijtje honderd meter verderop. ‘Ik woon daar.’ Zijn mond bewoog. Het sigaartje wipte kort op en neer: ‘Ikke nie’, zei hij, waarna hij onverstoorbaar verder keek richting de Noordzee.
‘Jo’, zei ik nog. Maar het raampje zat al weer dicht.

staging2.brettsnap.nl 
brettcolumn@hotmail.com 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.