boerhof projectinrichters uit heeten wint bvp award

Boerhof ontving de prijs voor de volgens de jury zeer complexe inrichting van de ‘Canon van Nederland’ in het Nederlands Openluchtmuseum. Een presentatie van de geschiedenis van ons land van ‘hunebed tot heden’. Boerhof verzorgde hiervoor de vloeren, die fungeren als onderdeel van een ‘filmset’.

Het idee om de geschiedenis van ons land op een interactieve manier te presenteren aan de hand van de vijftig belangrijkste personen en gebeurtenissen is snel bedacht. Lastiger was het deze nieuwe attractie in het museum zo neer te zetten dat de bezoekers zich onderdeel voelen van de historie. Met succes, want de jury prees de gedrevenheid waarmee dit complexe ontwerp is uitgevoerd. Jurylid Fanny Willems van Flint Interieurarchitecten uit Den Haag: “De geavanceerde oplossingen voor de implementatie van het ontwerp getuigen van denken in oplossingen en buiten de kaders treden”. 

Fotowand
Directeur Kristel Leerkes legt uit dat Boerhof o.a. adviseerde de foto’s voor op de vloer op PVC te printen. “We hebben verschillende proeven uitgevoerd om tot de beste oplossing te komen. Ook voor het aanbrengen van lijnen en teksten op het Marmoleum hebben we diverse opties getest. Dit om er zeker van te zijn dat het eindresultaat duurzaam zou zijn, want er lopen elke dag natuurlijk honderden bezoekers over die vloer heen.”

In januari 2017 startte Boerhof met het leggen van onder andere het geprinte PVC waarbij de foto’s op de wand door moesten lopen. Net als bij alle andere projecten, werkte Boerhof zo duurzaam mogelijk. De snijresten van het PVC werden apart verzameld in containers en gingen retour naar Forbo. En voor de verpakking van de lijm werd Cube it Simple van Unipro gebruikt. Een concept voor het verminderen van verpakkingsmateriaal, dat in samenwerking met Boerhof is ontwikkeld.

De BVP Award is een prijs van de Nederlandse Branche Vereniging voor Projectinrichting en wordt tweejaarlijks uitgereikt. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.