bijzondere dierendag voor varkens niemeijer

Biologisch varkensbedrijf Neimeijer is aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust. Nieske, Jeroen en medewerker Danielle laten graag zien wie zij zijn en wat zij doen op hun biologische varkensbedrijf. Op dierendag verwelkomden Nieske en Daniëlle 31 kinderen uit groep 3 van basisschool De Dolfijn, voor een leerzame puzzeltocht op het bedrijf met vragen over de (biologische) varkenshouderij.

Nieske vertelt: “Tijdens het bespreken van de antwoorden hebben we direct stil gestaan bij het feit dat varkens niet alleen gehouden worden omdat ‘ze een baasje nodig hebben’ (aldus een van de kinderen), maar omdat we biologisch vlees produceren. Bovendien hebben we aan de hand van voorwerpen gepraat over alledaagse producten die we gebruiken, waarin ook onderdelen van het varken zijn verwerkt, zoals onder andere shampoo en snoepjes.”

Wat voor de kinderen natuurlijk niet mocht ontbreken was het rennen en vliegen over het erf, de biggetjes knuffelen en even bij Eddy de beer kijken. Ze mochten de varkens zelfs eten geven. In het stro gingen de kinderen fanatiek zelf op zoek naar een eigen biggetje voor thuis.

Dierendag is toch een feestje en bij feest hoort taart. Een taart voor de varkens. Op school hadden de kinderen lekkere taartjes gemaakt van onder andere brood, groente, eikels en aardappels. De kinderen mochten dit zelf aan de varkens geven. Dichtbij, in het hok. En dat de varkens de taartjes lekker vonden, liet niets te raden over. Het gesmak konden de papa’s en de mama’s op de gang zelfs nog horen. De organisatie kijkt terug op een leuke en leerzame ochtend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.