allerlaatste tentfeest na acht jaar op herhaling

De eerste keer in 2009 was de organisatie nog in handen van het Sallandse feestduo The Annonanno’s en hun vrienden. Arnold Nijland en Marco Wonink gebruikten het feest destijds om hun jaren durende tour af te sluiten. The Annonanno’s gingen daarna op een laag pitje verder. Arnold is nu ook weer betrokken bij de organisatie, maar het initiatief kwam eigenlijk van een stelletje organisatoren van de Zomerfeesten Wesepe.

“We willen nu afscheid nemen van het tentfeestseizoen”, stelt Marjolien Roesink, namens de organisatie. “De Kôle Kermse in Broekland is elk jaar de eerste, maar een officiële afsluiter is er niet. We hebben dan ook alle besturen van dorpsfeesten om ons heen uitgenodigd. En, want dat is ook belangrijk, we hopen ook geld in te zamelen voor initiatieven in ons dorp.”

Het programma is gericht is op jong en oud. De bezoekers kunnen kijken en luisteren naar optredens van Tof Partyband (allround top 40-band) en The Annonanno’s. Team Sjiek uit Deventer staat achter de draaitafels. Marjolien benadrukt dat het Allerlaatste Tentfeest bedoeld is voor jong en oud. “We beginnen met rustige muziek. Maar in de loop van de avond zal het steeds wat uitgelatener worden. Voor de wat oudere bezoekers komt er een apart zitgedeelte aan de zijkant van de tent. De eerste kaarten die we verkochten in de voorverkoop gingen ook meteen naar de oudere garde. Dus de boodschap wordt goed opgepikt. Het is de bedoeling om er een jaarlijks feest van te maken. We houden het dit jaar bij één avond, maar we sluiten niet uit dat we het programma de volgende keer wat uitbreiden.”

Viskraam
De eerste editie was zeer geslaagd. Zowel Arnold als Marjolien denkt er met veel plezier aan terug. “Er liepen iets van 1250 bezoekers rond”, herinnert Arnold zich. “Ook veel ouderen. Wat mij altijd is bijgebleven dat veel van hen zeiden dat ze maar eventjes kwamen kijken, maar om twee uur ’s nachts nog bij de viskraam stonden. Het was zó gezellig!” Marjolien: “Veel mensen herinneren het zich als een topavond. En eigenlijk zweefde het idee om het feest weer nieuw leven in te blazen al wel een jaar of drie, vier rond. Maar hoe, en door wie?” Arnold: “We hebben het er een paar jaar geleden met The Annonanno’s ook over gehad. Maar ja, dan moet je al je vrienden vragen om weer mee te helpen. Het vergt nogal wat!”

Uiteindelijk besloot een stel kaderleden van de organisatie van de Zomerfeesten Wesepe het initiatief op te pakken. Mede ingegeven door de ambitie om geld in te zamelen voor maatschappelijke initiatieven in het dorp. “We krijgen bij de Zomerfeesten nog wel eens verzoeken binnen om doelen te steunen, maar daar geven we geen gehoor aan”, vertelt Marjolien. “We werken bij de Zomerfeesten met sponsoren. Aan hen is het niet te verkopen dat je vervolgens zelf geld weggeeft. Maar met een nieuw feest zou dat wel kunnen. En daarom hebben we dat met een stel enthousiastelingen opgepakt. Enkele leden van de organisatie van de Zomerfeesten, aangevuld met vrijwilligers uit het dorp. Je moet ons ook los zien van de Zomerfeesten. We wilden niemand het idee geven dat het een verplichting is om twee keer mee te helpen.”

Aanwakkeren
Toch was het vinden van vrijwilligers geen enkel probleem, benadrukt Marjolien. “Het enthousiasme was groot. Het was wel een flinke uitdaging om bij iedereen het gevoel van acht jaar geleden weer terug te krijgen. Het vuurtje moest weer even worden aangewakkerd, maar het is er nu. Iedereen vindt het geweldig.” En ook Arnold is trots dat het feestje van Marco en hem nu dan alsnog op herhaling gaat. “Het is spannend, maar we hebben er zin in!”

De organisatie heeft gezorgd voor busvervoer. Er vertrekken bussen vanuit Bathmen, Lettele, Diepenveen, Boskamp, Wijhe, Boerhaar, Broekland, Nieuw Heeten, Heeten, Luttenberg, Mariënheem en Raalte. Een retourtje kost 5 euro extra (exclusief transactiekosten). Tickets zijn verkrijgbaar via de site. Buskaartjes dienen wel voor 18 oktober besteld te worden. Zie daarvoor staging2.allerlaatstetentfeest.nl.

Aanvang is om 20.30 uur. De entree bedraagt 5 euro. De tent komt te staan bij De Veldwachter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.