zesde editie van october metal fest wijhe

Het programma begint met de band Vet Zeppelin. Deze band speelt enkel en alleen covers van Led Zeppelin, de legendarische hardrock pioniers uit de jaren zeventig! Led Zeppelin geldt als één van de meest invloedrijke bands ooit. De band bestond dan ook uit vier topmuzikanten: zanger Robert Plant (de archetypische rockgod), gitarist Jimmy Page (een nog steeds onovertroffen virtuoos), bassist/multi-instrumentalist John Paul Jones (de stille, maar o zo belangrijke kracht op de achtergrond) en drummer John Bonham (misschien wel de beste rockdrummer ooit). Vet Zeppelin richt zich voornamelijk op het eerdere werk van Led Zeppelin. Denk aan klassiekers als ‘Communication Breakdown’, ‘Black Dog’, ‘Whole Lotta Love’ en natuurlijk ‘Stairway to Heaven’.

Hot Legs
Daarna volgt een optreden van Fan Halen. Fan Halen richt zich op het werk van de klassieke originele Van Halen line-up: die van zanger David Lee Roth, gitarist Eddie van Halen, drummer Alex van Halen en bassist Michael Anthony. Dat betekent rockklassiekers als ‘Runnin’ with the Devil’, ‘Jump’, ‘Hot for Teacher’ en ‘Panama’. Fred Pieters, de zanger van Fan Halen, genoot eind jaren tachtig, begin jaren negentig enige roem als zanger van de hardrockband Hot Legs. Later dook hij op in Wild Ride en de Van Halen tributeband Hot for Teacher. Gitarist Ruud Groenendijk speelde onder andere in de band van Anouk. Bassist Dave Bordeaux dook eerder op in Billy the Kid en drummer Ronni van Eswijk zag heel Europa met de Jan Rijbroekband.

Smerig
Het moet voor Brian Johnson af en toe moeilijk zijn geweest. Hij zong van 1980 tot 2016 in AC/DC, was te horen op meerdere klassieke platen, maar bleef voor veel fans toch altijd ‘die nieuwe zanger’. Want AC/DC werd natuurlijk bekend met zanger Bon Scott, te horen op rockklassiekers als ‘Highway to Hell’, Whole Lotta Rosie’, ‘Let there be Rock’ en ‘TNT’. Scott overleed in 1980 nadat hij tijdens een vrieskoude nacht flink onder invloed in slaap was gevallen in een auto. Hij had een onnavolgbare stem, vies, glibberig, smerig tot op het bot. Precies passend bij het vette geluid van AC/DC, een mengelmoesje van hardrock, rock’n roll en boogierock met een flinke dosis punkenergie. Bon Scotch richt zich (vooral) op de Bon Scott-platen van AC/DC.

Aanvang is om 20.00 uur, de deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via staging2.sallandcatering.com. Daar betaalt men 12,50 euro. Daarnaast zijn fysieke kaarten (à 15 euro) verkrijgbaar bij ’t Spoc aan De Lange Slagen 29 in Wijhe (tussen 19.00 en 22.00 uur) en Salland Catering aan de Spoorstraat 1 (of 17a) in Wijhe (mob. 06-48083316). ’s Avonds aan de kassa kost een kaartje 17,50 euro. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Wijhe Metalfest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.