wie maakt er een mooier molenhof

GroenLinks Raalte had vrijdagmiddag net besloten dat een van de speerpunten tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen de vergroening van de parkeerplaatsen moet worden. Meer mooie bomen op die grote klinkerpleinen, dát maakt het centrum van Raalte pas aantrekkelijker. De plannen voor de Molenhof moeten wat GroenLinks betreft daarom terug naar de tekentafel.

GroenLinks Raalte heeft altijd betwijfeld of ‘gratis parkeren’ de oplossing is voor minder interesse in Raalter winkels. “Deskundigen zeggen dat je op z’n minst ook moet kijken naar hoe je het centrum binnenkomt, welk gevoel de klant krijgt als hij onthaald wordt. De parkeerplaatsen zijn daarbij niet bepaald een toonbeeld van een vriendelijk ontvangst. Net als de passages via welke je uiteindelijk de winkelstraten inkomt. Hoe veel meer gezellig is het als je onthaald wordt op een bomenrijk plein via weelderig groene of eventueel met mooie kunst omzoomde doorgangen.”

“En daarbij: die plannen van de Molenhof zien er op tekening voor betonliefhebbers misschien nog wel leuk uit, maar in de praktijk staan daar auto’s op, dan zie je dat niet eens! Je ziet voor wat de Molenhof betreft dan alleen maar de hoge muren van de gebouwen er rond om heen met in het midden de auto’s.”

“Slecht plan, laten we het tij keren nu het nog kan”, stelt GroenLinks en ze daagt inwoners van Raalte uit mee te denken. ‘Wie daar zin in heeft dagen we uit de bijgaande tekening aan te passen aan hoe het ook kan. Benieuwd welke reactie we krijgen.”

“We hopen dat déze gemeenteraad dit onzalig plan nog tegenhoudt en ombuigt, anders gaan we ons in de komende raad sterk maken voor mooie veranderingen op de rest van de Raalter parkeerplaatsen.”

staging2.raalte.groenlinks.nl 
groenlinksraalte@outlook.com 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.