waar ligt het groenste schoolplein van overijssel

Door de overweldigende belangstelling rond de aftrap van deze prijsvraag is besloten het deelnemersveld uit te breiden. Er kunnen nu maximaal 25 scholen meedoen in deze ontwerpwedstrijd voor het mooiste groene schoolplein van Overijssel. Er geldt een nieuwe actievoorwaarde dat de eerste school van elke gemeente in Overijssel die zich aanmeldt, mee kan doen. Hiermee krijgt de organisatie een optimale spreiding van deelnemers in Overijssel. De provincie hoopt dat elke gemeente uiteindelijk een kans krijgt het groenste plein, en daarmee het prijzengeld in de wacht te slepen. Per gemeente wordt één school geselecteerd. De inschrijftermijn blijft openstaan tot het selectiemoment op 1 oktober. Scholen die zich al hebben opgegeven, hoeven dat nu niet opnieuw te doen.

Dus aarzel niet, doe mee, en maak samen met de specialisten van de provincie een mooi ontwerp. En wie weet, wordt dat prachtige ontwerp straks bij jullie op het schoolplein gerealiseerd!

Groen is belangrijk voor de gezondheid en gelukbeleving van mensen. Daarom wil de provincie Overijssel meer groen stimuleren in het dagelijkse leven van alle inwoners in Overijssel. In het bijzonder is het doel om kinderen in aanraking te brengen met groen. Om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein! Groen speelt immers een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen.

De drie beste ontwerpen krijgen een geldbedrag om het schoolplein in 2018 ook echt te gaan vergroenen. De hoofdprijs bedraagt €35.000,-. Beide andere prijzen zijn respectievelijk €20.000,- en €10.000,-. De winnende school mag bovendien de titel ’Het groenste schoolplein van Overijssel 2018’ dragen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.