Home / archiefcentraal / vvd afval gewoon vierwekelijks ophalen

vvd afval gewoon vierwekelijks ophalen

“In het voorstel wat er nu ligt staan slechts twee opties: of alles zelf wegbrengen of maar een keer in de twee maanden het restafval ophalen. Wij als VVD hebben logischerwijs een ander beeld bij een brede discussie.”

Wat de VVD betreft passen beide opties niet in de dienstverlenende rol die de gemeente heeft. “Uit de vele reacties die wij krijgen en online al te vinden zijn lijkt twee maandelijks voor veel inwoners, ondanks nu al fanatiek afval scheiden, niet te doen. Uit de huidige cijfers vanuit de Rova blijkt ook al dat 40% van de huishoudens hier op dit moment niet mee uit de voeten kan. Het gekke is dan ook dat wanneer dit voorstel er wel door zou komen alle inwoners ook nog eens meer moeten gaan betalen.”

“Nogal vreemd en niet uit te leggen; minder service voor meer geld”, aldus Alexander Kreule, fractievoorzitter VVD Raalte. De VVD roept de andere partijen in de raad op om zich ook snel uit te spreken zodat dit plan snel de prullenbak in kan, of in dit geval; netjes bij het oud papier.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.