volop activiteiten bij kulturhus de mozaiek in lemelerveld

Quilten
Eens in de drie weken wordt er een cursus quilten gegeven. Op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur leer je op je eigen niveau quilten onder leiding van een ervaren docent. Graag eerst eens even kijken om te ervaren of het wat voor je is, je bent van harte welkom om een keer te komen kijken. Graag even een belletje vooraf naar 0572-370306.

Yogalessen
In september starten weer yogalessen op de woensdagmorgen in Kulturhus de Mozaïek. Er zijn nog plekken vrij. Even een uurtje voor jezelf van 9.30 tot 10.30 uur. Door eenvoudige oefeningen leer je aanwezig te zijn in je lichaam. Ervaar zelf of yoga ook wat voor jou is.

Huiswerkbegeleiding
Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid tot het volgen van huiswerkbegeleiding in Kulturhus de Mozaïek. Iedere middag m.u.v. de dinsdagmiddag zit Jenneke van Doesburg voor je klaar om je te helpen met je huis- en leerwerk. Samenvattingen maken, leer- en maakwerk, overhoren, enz. Je cijfers en zelfvertrouwen gaan vooruit. “Zonder Jenneke had ik nu geen diploma” is een uitspraak van een leerling van vorig jaar. Je huiswerk af en je moeder blij! Geen strijd meer thuis over huiswerk en repetities: maak het in de Mozaïek!

Gitaarlessen
Vanaf september worden er opnieuw gitaarlessen aangeboden in het Kulturhus. Onder leiding van André Cents krijg je individueel gitaarles zodat je volgend zomer misschien al een aardig melodietje kunt spelen bij het kampvuur. De gitaarlessen worden aangeboden op de woensdagmiddag. Muziek maken is leuk en bovendien heeft het een zeer positieve invloed op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Muziek maken is dus niet alleen prestatiegericht, maar juist ook om even in de dagelijkse sleur ontspanning te zoeken. De gitaarlessen zijn zowel voor kinderen als volwassenen.

Eetcafé
Vanaf vrijdag 29 september kunt u weer eens in de 14 dagen mee-eten met het eetcafé. Een groep enthousiaste dames kookt een (h)eerlijke maaltijd met verse producten waarna u om 17.30 uur kunt aanschuiven om gezamenlijk lekker te tafelen. In de hal van het Kulturhus ligt een intekenlijst en kunt u het menu bekijken. Het eetcafé is er voor iedereen, jong en oud, alleenstaand of echtpaar. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd.

‘Koken met kerels’
Culinair gastvrouw Edith Westendorp van Eetit heeft er weer zin in. Zij gaat woensdag 4 oktober starten met een nieuwe serie workshops ‘Koken met kerels’ in Kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld.

“Van de vaste groep hebben zich al weer enthousiaste deelnemers gemeld, maar nieuwe deelnemers zijn ook van harte welkom”, meldt Edith. Elke keer weer vinden de kerels het heel bijzonder om zelf aan de slag te gaan. “De mannen blijken heel leergierig en de sfeer is helemaal top. Vooral als er na de inspanning van het koken onder het genot van een glaasje wijn lekker gegeten kan worden”, lacht Edith Westendorp.

‘Koken voor kerels’ is vooral heel praktisch. Stap voor stap worden zaken doorgenomen als het gebruik van ingrediënten, de bereiding en de toepassing van verschillende kooktechnieken. Daarbij werkt Edith met gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten en ook met seizoensgebonden producten. De bijeenkomst begint steevast met een kopje soep van Edith zelf, waarna de recepten worden doorgenomen. Uit een mapje recepten kunnen ze een onderdeel kiezen en daar zelf of in samenwerking met anderen mee aan de slag gaan. Een bezigheid die, net als het samen eten, vaak leidt tot verrassende sociale contacten. Plezierige bijkomstigheid is ook dat men na zo’n workshop ook de partner thuis kan verrassen met lekkere gerechten.

Voor alle activiteiten geldt; opgeven/info info@kulturhuslemelerveld.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.