varkensboerderij uit lemelerveld start crowdfundingactie

“We hebben een prachtig varkensbedrijf”, laat de familie Noordman weten. “Met respect voor dier, omgeving en milieu wordt vlees geproduceerd. We hebben passie en liefde voor onze dieren en gaan voor een goed leven van het varken. Heerlijk vlees voor een eerlijke prijs.”

Daarom heeft het bedrijf een speciale stal gemaakt voor de varkens. Hier leven de biggetjes en hun moeders in een natuurlijke omgeving met bomen en struiken, en alle ruimte en mogelijkheden om te spelen, luieren en wroeten. “Met behulp van de natuurlijke technieken zorgen we ervoor dat het klimaat altijd optimaal is en de dieren gezond blijven. Met mestscheidingstechnieken en groene energie is de stal tevens zeer milieuvriendelijk. Zo brengen we het beste van boer en natuur samen.”

Omdat de familie Noordman een goed leven voor de varkens belangrijk vindt, heeft het een natuurlijke leefomgeving voor de varkens nagemaakt, het Varkenshoff. Hier leven de biggetjes en hun moeders in een natuurlijke omgeving met bomen en struiken. Ze hebben alle ruimte en mogelijkheden om te spelen, te luieren en te wroeten.

De varkenshouders zijn heel ver gekomen en de eerste bewoners scharrelen inmiddels rond in het Varkenshoff. Maar met de stal alleen is de klus nog niet geklaard. Familie Noordman: “We willen namelijk nog zoveel meer doen voor onze varkens! We willen borstels aanschaffen waarmee ze hun huid kunnen verzorgen. Ook willen we douches maken zodat ze zich kunnen wassen en verkoelen. En naast de takken en struiken willen we graag extra speelmaterialen aanschaffen voor de biggetjes. Vanaf de bezoekersruimte en een wandelbrug zijn de varkens in Varkenshoff te bezichtigen. We willen deze bezoekersruimte en wandelbrug graag voor iedereen toegankelijk maken met behulp van een rolstoelift.”

De verwachte kosten van de plannen zijn als volgt:
Borstel voor de varkens € 5.000
Douches voor de varkens € 5.000
Speelmateriaal voor de varkens € 3.500
Rolstoellift € 9.000
Totaal € 22.500

Jij kunt de Varkenshoff helpen door een bedrag te investeren. U ontvangt daarvoor een leuke tegenprestatie. Inmiddels is ruim 2.000 euro opgehaald, zo’n tien procent van het streefbedrag. Investeren kan via deze pagina.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.