van der most vult duurzaamheid breed in

Af en toe vragen we bedrijven naar hun duurzame drive. Dit keer het woord aan Mark van der Most van de gelijknamige bakkerij met vestigingen in heel Salland.

“Duurzaamheid is een ruim begrip. We vullen dat ook ruim in. We staan midden in de samenleving en daarom probeert de bakkerij maatschappelijk betrokken te zijn. Zo staat gezondheid hoog in het vaandel bij ons. Om een positieve bijdrage te leveren aan een gezonde levensstijl melden we alle ingrediënten van al onze artikelen. Daarnaast worden veel artikelen aangeboden die rijk zijn aan vitamines, vezels, mineralen en voedzame koolhydraten.

Bakkerij van der Most verbouwt en koopt haar grondstoffen zo veel mogelijk in de eigen regio. Zo is de bakkerij in staat om  producten aan te bieden waarvan alle ingrediënten afkomstig zijn uit de streek. Deze streekeigen producten maken deel uit van ons uitgebreide assortiment. In de toekomst worden nog meer grondstoffen lokaal verbouwd.

Producten die niet meer verkocht worden in de winkels, maar nog wel geschikt zijn voor consumptie, worden ingevroren en om de week gedoneerd aan de voedselbank. Uitgangspunt bij donatie is dat de voedselveiligheid van het product gegarandeerd is. Zo steunt Bakkerij van der Most gezinnen in Nederland die onder de armoedegrens leven.

Bakkerij van der Most is ook een erkend stagebedrijf. Je kunt bij ons een snuffelstage lopen om het werken in de bakkerij te leren kennen. Daarnaast biedt de bakkerij stage aan scholieren met een leerachterstand. Met deze stage krijgt de doelgroep een kans zich te ontplooien op de werkvloer. In die lijn moet je onze samenwerking met Kubus in Lemelerveld ook zien. We bieden deze dagbesteding werk aan zoals het inpakken van producten en helpen met het bezorgen. Daarnaast verzorgt de bakkerij dagelijks de lunch van de cliënten van de Kubus, organiseert het jaarlijks een uitje en geeft het regelmatig een kijkje in de bakkerij. Op deze manier komen de cliënten in aanraking met nieuwe ervaringen. 

En dan hebben we nog Joris Bezorgt. In Dalfsen rijdt hij rond op zijn authentieke bakfiets. Zo brengt hij momenteel heerlijk brood en oergroenten bij de mensen thuis in Dalfsen. Joris is in dienst van de stichting Joris Bezorgt die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans geeft. Joris brengt online-bestellingen gratis thuis.

We doen trouwens ook aan de traditionele manier van duurzaam werken. We hebben een slimme koelvoorziening aangeschaft die bij een bepaalde koudevraag automatisch de juiste compressoren selecteert. Dat scheelt behoorlijk in het verbruik.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.